torsdag 14 juni 2012

Rågkakor

Här är ett suveränt recept på riktigt goda rågkakor. Lätt och ganska snabba att göra. Kommer inte ihåg vart jag hittade receptet tyvärr.

50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ tsk salt
2 msk sirap
1 msk brödkrydda
13 dl rågsikt

1. Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt.
2. Smula ner jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen smält.
3. Tillsätt sirap, salt, brödkrydda och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
4.  Knåda degen och dela den i fyra bitar. Forma runda bullar som plattas ut till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
5. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper på och nagga dem med en gaffel.
6. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter.

 Håller sig typ en vecka, men är såklart godast nybakat! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar